extranet

Fråga...

Pilkemaster EVO vedmaskin PDF Skriv ut E-postadress

Pilkemaster EVO vedmaskinen fyller dina behov!!

Pilkemaster Evo är en andra generationens vedmaskin, som tack vare sin utomordentliga formgivning och flexibla konstruktion kan anpassas för just dina behov. Om dina krav växer, kan du när som helst tillföra maskinen nya egenskaper.

Stommen på Pilkemaster Evo är konstruerad så att du kan justera maskinens arbetshöjd optimalt för dig. Brukshandtaget och matarbordet kommer då på ergonomiskt rätt höjd så att påfrestning på handled och kropp undviks. Med samma lätta rörelse för du fram veden på matarbordet och kapar den lätt och tyst med den automatiskt smorda kedjesågen. Tack vare en unik, patenterad konstruktion är kedjehastigheten hög och kapningsrörelsen överlägset lätt och snabb.

Speciell vikt har lagts vid att utveckla användarsäkerheten hos Pilkemaster Evo. Maskinens styrhandtag är skyddat så att det kan opereras enbart från användarplatsen. Därifrån når man varken till sågen eller till klyvanordningen. Klyvningen sker utan påtvungen utlösning och kedjesågen roterar enbart vid sågning. Transportörens säkerhet är hög och ljudnivån behaglig. Konstruktionen av Pilkemaster Evo har gjorts öppen och luftig samtidigt som användarsäkerheten har förbättrats!

 

Tilläggsutrustning för vedmaskinen

Den hydrauliska klyvningseffekten och – snabbheten på Pilkemaster Evo justeras automatiskt från två till åtta (2 – 8) ton beroende på virkets storlek och hårdhet. För båda modellerna kan du välja klyvningskniv enligt dina behov, antingen för klyvning i två/fyra eller två/sex delar. Tack vare den unika klyvfunktionen kan du kapa flera tunnare stammar och klyva dem i samma klyvningsmoment. Höjden på klyvkniven justeras lätt från användarplatsen. Skräp och träflis faller till marken tack vare klyvningsrännans öppna konstruktion.

Tack vare den helt nya och patenterade konstruktionen av transportören på Pilkemaster Evo är den tyst i användning och lätt att montera i arbets- eller transportläge. Den 4,0 meter långa transportören är vridbar i sidled och du kan göra ved och fylla t.ex. tre stora säckar utan att flytta på själva maskinen.

Som kraftkälla för Pilkemaster Evo kan du använda en traditionell traktor, en förbränningsmotor eller elmotor. Utöver traktordriften kan man från början även installera antingen förbrännings- eller elmotorn, eller göra det i ett senare skede vid behov. Maskinens transportör kan fällas ihop vilket gör den lätt att transportera bakom en traktor. Dessutom underlättas transporten av den hopfällbara skakeln. Med det transportunderrede som finns som tilläggsutrustning flyttar man maskinen lätt även med personbil. Transportunderredet kan också eftermonteras på en begagnad Pilkemaster vedmaskin. På Pilkemaster Evo kan man även montera en patenterad, kraftig lyftanordning för trästockarna, som lyfter även de största stockarna från virkeshögen till matarbordet och du behöver inte belasta din rygg och dina armar.

Öppna PDF broschyr

 
Verkkosivut Softalent Oy